Belastingschuld leidt tot veel failisementen

Het aantal faillissementen in de Nederlandse winkelstraat zal dit jaar en de komende jaren stijgen. Dat komt vooral door de hoge belastingschulden van menig winkelbedrijf.

Dat voorspelt ING, zonder specifieke cijfers te geven. Winkels die parfums en cosmetica verkopen hebben gemiddeld de hoogste belastingschuld met 233.000 euro van de bedrijven met toegekend uitstel van belastingbetaling. Ook bij schoenen- en elektronicawinkels is de schuld in verhouding hoog. Bij drogisterijen en winkels die voedingsmiddelen verkopen is de belastingschuld juist laag.

"Winkeliers konden de vorige lockdown overleven door steunpakketten van de overheid, belastinguitstel en regelingen met verhuurders en banken", aldus de bank. Volgens ING teren de meeste ondernemers nu naar eigen zeggen vooral op belastinguitstel.

Bijzonder uitstel van betaling loopt volgens de bank af op 1 februari en vanaf oktober moeten schulden worden terugbetaald in maximaal vijf jaar tijd. Vooral winkels in de centra van grote steden zijn zwaar getroffen door de coronapandemie doordat internationale toeristen wegbleven.

 

Bron: Accountantweek

Flinke groei starters en veel minder faillisementen in 2021

Dit jaar neemt het aantal faillissementen toe, niet alleen door de lockdowns, maar ook als gevolg van de tekorten in de keten v...

Lees meer

Belastingschuld leidt tot veel failisementen

Het aantal faillissementen in de Nederlandse winkelstraat zal dit jaar en de komende jaren stijgen. Dat komt vooral door de hog...

Lees meer
Meer nieuws
 • Uw facturen innen

  Uw facturen innen

  Debiteurenbeheer vertrouwt u niet aan iedereen toe. Het is vooral belangrijk dat uw debiteuren beheer bij een vertrouwd ...

  Lees meer
 • Debiteurenbeheer

  Debiteurenbeheer

  Het hele proces van de facturatie kunnen wij voor u verzorgen. Door onze persoonlijke aanpak voor een snelle ...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.