Minnelijke Incasso

Indien een vordering uit handen wordt gegeven begint eerst de minnelijke  incasso procedure. In deze procedure wordt de vordering ingesteld op uw debiteur, met een eerste sommatie. 

Het minnelijke incassotraject is de fase waarbij de rechter nog niet in het spel is. Wanneer u Debiteurengroup & Incasso inschakelt gaat het minnelijke incassotraject van start. De debiteur wordt verzocht om te betalen.  Het minnelijke incassotraject heeft als doel om tegen zo laag mogelijke kosten en met zo weinig mogelijk papierwerk de openstaande schuld alsnog geïnd te krijgen. Tijdens het minnelijke traject wordt de debiteur de noodzaak van snelle betaling duidelijk te maken. De debiteur wordt op verschillende manieren aangemaand te betalen. Naast schriftelijke aanmaningen kan Debiteurengroup & Incasso de debiteur ook telefonisch, per sms, e-mail, en aangetekende Rmail of middels een huisbezoek benaderen. Vaak zorgt de betrokkenheid van Debiteurengroup voor een betaling binnen de minnelijke fase. U hoeft de gang naar de rechter dan niet te maken. Meestal zal uw debiteur het uitstaande bedrag ineens voldoen. Tevens geeft Debiteurengroup de mogelijkheid om de betaling via een betalingsregeling in termijnen in te lossen. Hierbij gaat Debiteurengroup eerst in overleg met de debiteur naar de financiële draagkracht.

Gratis vordering indienen

Incassoprocedure wordt eenvoudiger en sneller vanaf april 2020

  Als een rekening niet betaald wordt, beland je soms in een incassoprocedure bij de rechter. De Rechtspraak wil deze p...

Lees meer

Schuldpositie

  Bron: KBvG 18/10/2019 18:02 uur Voor het eerst kan elke Nederlander snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuel...

Lees meer
Meer nieuws
 • Uw facturen innen

  Uw facturen innen

  Debiteurenbeheer vertrouwt u niet aan iedereen toe. Het is vooral belangrijk dat uw debiteuren beheer bij een vertrouwd ...

  Lees meer
 • Debiteurenbeheer

  Debiteurenbeheer

  Het hele proces van de facturatie kunnen wij voor u verzorgen. Door onze persoonlijke aanpak voor een snelle ...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.